10 april 2024

 

Wijken in actie voor Een groener Wijchen

We komen dit voorjaar weer samen met inwoners in actie om Wijchen beter bestand te maken tegen de klimaatveranderingen. Op woensdag 15 mei komen we in Woezik, op Bedrijventerrein Zesweg en op Alverna in actie voor Een groener Wijchen. Een week later, op woensdag 22 mei, zijn we in Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam.

Wat gaan we doen?

We gaan de wijk in! We delen aan bewoners van de wijken bijvoorbeeld gratis plantjes, bloemzaad en gieters uit. Daarnaast kunnen bewoners zich aanmelden voor een boompje of 1 van de andere mooie producten. Natuurlijk geven we allerlei informatie over het groener maken van tuin of balkon. Bewoners die tips willen om een stukje van hun tuin, terras of balkon makkelijk groener te maken, roepen we op om een paar foto’s van tuin, terras of balkon mee te nemen. Groenexperts kijken dan samen met hen wat er mogelijk is. Ook Talis is aanwezig. Zij geven informatie over wat huurders kunnen doen in hun tuin of op hun balkon.

Meld u aan voor een boompje, struik of plantenpakket!

Woont u in 1 van de wijken waar we dit voorjaar komen? Dat zijn Woezik, Bedrijventerrein Zesweg, Alverna, Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam. En wilt u uw tuin groener maken? Haal een tegel uit uw tuin en meld u dan aan. We hebben mooie gratis producten, zoals fruitboompjes, een plantenpakket en een afkoppelstuk voor uw regenpijp. Kijk snel op de projectpagina Een groener Wijchen want OP=OP!

Waar is het?

Op woensdag 15 mei staan we:

 • van 12.30 tot 14.00 uur op de parkeerplaats bij Verploegen, Woeziksestraat 100 in Wijchen
 • van 15.00 tot 16.30 uur bij Dorpshuis de Oase, Graafseweg 570 in Wijchen

Op woensdag 22 mei staan we:

 • van 12.30 tot 14.00 uur bij Wijkcentrum Wijchen Zuid, Zuiderpoort 56 in Wijchen
 • van 15.00 tot 16:30 uur bij Wijkcentrum De Brink, Brink 27 in Wijchen

Weten wanneer we in uw wijk in actie komen?

Kijk op de projectpagina Een groener Wijchen voor meer informatie.

 

27 maart 2024

Luiercontainers in de wijk

De luiercontainers staan op verschillende plekken in de gemeente Wijchen. Gebruikt u ook de luiercontainer in uw wijk? Luiercontainers bij supermarkten zitten vaak heel vol terwijl in de containers in de wijk nog voldoende ruimte is. De nieuwste containers in de wijk vindt u op deze plekken:

 • Wijchen: Beuningsesteeg, op de hoek bij de Saltshof
 • Wijchen: Fazantstraat, tegenover Merelstraat 60A
 • Wijchen: Blauwehof, bij Kindcentrum Westwijzer
 • Wijchen: Oudelaan, tegenover basisschool Het Zuiderpad
 • De Lingert, bij Peuteropvang De Eerste Stap

 •  Wijchen: Warmoezenier, bij Kinderopvang De Eerste Stap
 • Wijchen: Homberg 2529, op de parkeerplaats bij de supermarkten

Weten waar alle luiercontainers staan? Een overzicht van alle luiercontainers vindt u op

 Luiers en incontinentiemateriaal – Dar .

Wij halen luiers en incontinentiemateriaal gescheiden op. De gebruikte luiers en incontinentiemateriaal gaan in aparte luierzakken. Deze luierzakken haal je op verschillende plekken in jouw gemeente: Onder andere bij:

Apotheek Wijchen-Zuid Zuiderpoort 15 6605 HM Wijchen
Wijkcentrum Wijchen Zuid Zuiderpoort 56 6605 HN Wijchen
Wijkcentrum De Brink Brink 27 6603 JR Wijchen

Afvalpas meenemen als u de luierzak wegbrengt!

U gebruikt uw afvalpas om de luiercontainer te openen. Vergeet deze dus niet mee te nemen. Dit is dezelfde afvalpas die u gebruikt bij een bezoek aan de milieustraat.

Bericht is afkomstig van de gemeente Wijchen

Gebruik de luiercontainers in uw wijk | Nieuws | Gemeente Wijchen

 

11 oktober 2023

Beste buurtbewoners,

 Het is weer bijna tijd voor HALLOWEEN!  En ook dit jaar wordt er een Griezeltocht georganiseerd in de wijk Huurlingsedam. waarbij we hopen iedereen weer de stuipen op het lijf te jagen. alle griezelzone’s zijn in de huurlingsedam maar iedereen is welkom!

op zaterdag  28 oktober 2023 tussen 18.30 uur en 21.30 uur                       

Kaartverkoop is op:                                                                                                                                     Vrijdag 13 oktober vanaf 13.30 uur tot 15.30 uur.                                                                              Zaterdag 21 oktober vanaf 13.00 uur 14.30 uur.                                                                                  Locatie: voor het wijkcentrum de Brink.                                                                                                              Een kaartje kost €2.50. Je krijgt een plattegrond met de griezelzone’s erop en een polsbandje. OP het einde van de route kan je bij het laten zien van je polsbandje een snoepzakje afhalen.

Dit jaar zal er verder GEEN snoep uitgedeeld worden bij de griezelzone’s.

Wil je ook meedoen met je straat of als figurant?

Stuur ons een mailtje:. griezeltochtbrink@hotmail.com

 Namens de Griezeltocht-organisatie

 

21 september 2023

Inloopbijeenkomst over parkeren van de auto en fiets

De afgelopen jaren is de mobiliteitswereld veranderd. Ontwikkelingen op het gebied van ruimtelijke ordening, duurzame mobiliteit en vaststelling van het gemeentelijke Mobiliteitsbeleid zijn aanleiding om onze parkeervisie te actualiseren. De nieuwe parkeervisie gaat in op thema’s als fiets-parkeren, het benodigd aantal parkeerplaatsen bij nieuwe ontwikkelingen, parkeerregulering en deelmobiliteit. Wij willen graag dat bewoners en ondernemers meedenken over het parkeren in onze gemeente.

Inloopbijeenkomst over parkeren

Heeft u ideeën over parkeren in de gemeente Wijchen? Of heeft u wensen of klachten op dit gebied?                                                                            Kom dan naar de inloopbijeenkomst over parkeren. We gaan graag met u in gesprek over parkeren in de                                                                     gemeente. U kunt langskomen wanneer het u uitkomt, er is geen plenaire uitleg of toelichting. Vooraf                                                                         aanmelden is niet nodig.

 • Datum: donderdag 28 september 2023

 • Tijd: 18.00 – 21.00

 • Waar: Huis van de gemeente, Kasteellaan 27, 6602 DB Wijchen

 

06 juli 2023

Beste meneer, mevrouw,

Provincie Gelderland start in september 2023 met wegwerkzaamheden aan de Graafseweg (N324) tussen Nederasselt en Alverna. Dit betekent dat we de weg klaar maken voor de toekomst en tijdens de werkzaamheden de weg in delen afsluiten. U ontvangt deze brief, omdat u in de omgeving van het werkgebied woont of een pand heeft. In deze brief informeren wij u over de geplande werkzaamheden en afsluitingen. Ook nodigen we u uit voor een inloopbijeenkomst waar u heen kunt met uw vragen.

……lees meer

 

 08 juni 2023 

Een kleine foto impressie van het bezoek van de burgemeester aan Kerkeveld. De burgemeester werd begeleid door de LBG. Hans Moesman heeft hierbij het een en ander verteld.

 

 

07 juni 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor  Swipocratie – hoe u het ziet

of

Enquete

Samenwerken aan een krachtig Wijchen | Gemeente Wijchen

 

 

 

22 mei 2023

Oproep van Wijchen 2035

Hoe kunnen we goed samenwerken aan een mooi en sterker Wijchen?
Zonder de input van inwoners, ondernemers en andere (maatschappelijke) partners was de toekomstvisie voor de gemeente Wijchen niet tot stand gekomen.
De gemeente wil graag meer gebruik maken van de kennis en ervaring die binnen de gemeente aanwezig is. Zoals beschreven in het Strategisch Kompas Wijchen2035, dat vraagt om een krachtige samenwerking tussen de gemeente en de samenleving. Nu en in de toekomst. Hoe kan de gemeente deze samenwerking goed organiseren?

Eén gemeente, heel veel meningen
Voor elke inwoner is de behoefte aan samenwerken met de gemeente anders. Het is belangrijk dat iedereen de ruimte krijgt om hierover zijn of haar mening te geven. Daarom gaat de gemeente de aankomende tijd deze meningen verzamelen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, doet de gemeente dat op verschillende manieren. In deze editie van de nieuwsbrief vertellen wij u hierover meer. Want ook nu weer horen wij graag uw mening!Denk met ons mee!
Op de site van de gemeente staan van 15 mei tot en met 21 juni twee mogelijkheden om antwoord te geven op een aantal vragen. Antwoord geven kan door het invullen van de vragenlijst of door het swipen van stellingen. Mensen die het prettiger vinden om de vragen op papier te beantwoorden, kunnen dit doen op verschillende plekken binnen de gemeente. Zoals in het Huis van de gemeente, de bibliotheek of plekken in de dorpskernen.Enquête
De vragen beantwoorden kost u maximaal 10 minuten tijd. U hoeft hierbij niet uw naam te vermelden. Dit mag uiteraard wel. Als u dit doet, houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen.Swipocratie
U maakt keuzes tussen een aantal stellingen. Dat gaat snel en gemakkelijk op uw telefoon en kost u ongeveer 3 minuten tijd. Ook hierbij hoeft u niet uw naam te vermelden. Tenzij u graag op de hoogte wordt gehouden over de ontwikkelingen.

klik hier voor Wijchen.nl/2035

05 mei 2023

                                      Een Groener Wijchen

                                                                                                     poster-groenmarktv4-def

 

27 februari 2023

Help jij ons mee?

Het “Piratenschip” in het parkje op de Lingert is helaas niet meer veilig om op te spelen en gaat daarom weg. Bijna 10 jaar geleden heeft de Leefbaarheidsgroep (LBG) Kerkeveld samen met gemeente Wijchen het Piratenschip neergezet. Nu is het Piratenschip op en wordt het toestel voor de zomer door gemeente Wijchen weggehaald.

Wij zoeken buurtbewoners die samen met de LBG willen kijken of er iets nieuws terug kan komen.

We zeggen alvast dat het lastig wordt om een groot speeltoestel terug te krijgen; dat kost veel geld. Maar we willen wel graag samen met buurtbewoners kijken naar andere opties! Wil jij hierover meedenken én wil je ook helpen ideeën in uitvoering te brengen?

Stuur dan een mail naar secretariaat@kerkeveld.info

Veel groeten, het bestuur van LBG Kerkeveld

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.