Opening Skatebaan Oosterpark

Vrijdag 31 augustus 2018 was het eindelijk zover; de skatebaan in het Oosterpark werd feestelijk geopend. De belangstelling van kinderen, jongeren en ouders was groot.

Secretaris van de LBG Kerkeveld Irma Bingen (en voorheen van LBG Wijchen-Zuid) vertelde in de inleiding over de in Wijchen-Zuid reeds lang gekoesterde wens voor meer buitenactiviteiten voor jongeren om te sporten en te chillen. Toen de gemeente de herinrichting van het Oosterpark aankondigde was haar gedachte: nu of nooit! Want er kwam openbare ruimte én budget beschikbaar. Hoewel het Oosterpark niet in Kerkeveld is gelegen heeft de LBG Kerkeveld vervolgens ten behoeve van heel Wijchen-Zuid dit project opgepakt.

Na een enquête onder jongeren om de wensen te inventariseren waren het de skaters die direct in actie kwamen en onder leiding van Fabian Niemeijer naar de gemeenteraad gingen en daar gehoor kregen: er werd 40.000 euro beschikbaar gesteld. De LBG Kerkeveld heeft vervolgens bij de Provincie Gelderland een aanvullende subsidie aangevraagd van 25.000 euro uit het Fonds Leefbaarheid en gekregen.

Daarmee was de financiering rond en konden de skaters zelf het ontwerp voor de skatebaan maken. Daarbij werden ze voorzien van advies door Rien Hut van de firma Stedon, die uiteindelijk de baan heeft vervaardigd.

Na deze inleiding was aan wethouder Paul Loermans de eer de skatebaan officieel te openen. Hij was het die, samen met de LBG Kerkeveld, alle hordes wist te overbruggen; van drassige ondergrond tot dassen. Foto’s en een video van de opening vindt u op onze Facebook pagina.*

De skaters uit de werkgroep gaven als eerste gebruikers een korte demonstratie van hun kunnen, waarna het als snel krioelde op de skatebaan met stuntsteppers en skaters.

De LBG Kerkeveld had gezorgd voor een ijscokar, waar al snel een flinke rij stond.

Het doet de LBG Kerkeveld veel plezier te kunnen constateren dat de jeugd de skatebaan zo enthousiast in gebruik heeft genomen.  En dat de skatebaan ook een plek is waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en chillen. Ook op Facebook staan veel enthousiaste reacties op ons initiatief.

Het komende jaar gaat de werkgroep skaters een heel activiteitenplan uitvoeren met workshops en wedstrijden, wederom ondersteund door de LBG. Het terrein rond de skatebaan zal de komende tijd door de gemeente verder worden aangekleed/afgewerkt; gras wordt ingezaaid, bomen worden geplant en bankjes en prullenbakken zullen worden geplaatst. Verder zal de gemeente binnenkort op de plek van de oude blauw een geheel nieuwe JOP plaatsen. En in het Oosterpark zal de herinrichting gaan starten.

* De volgende bedrijven worden hartelijk bedankt voor hun medewerking en/of sponsoring aan de opening:

Hotel-restaurant Hoogeerd (frisdrank), IJs van Tijs (ijscokar), MeerVoormekaar (muziek en Meerdoenertje), MoreFX/Confetti Gimmicks (openingsconfetti), L-Balloons (ballonnenboog), Van Altena (parasols), Wijkcentrum De Brink (aankleding en EHBO), Baking Girls (taart).

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.