Verkeersveiligheid in Kerkeveld

In december 2017 heeft de gemeenteraad de voorstellen van wethouder Loermans voor verkeersaanpassingen in de wijk aangenomen. Via gemeenteraadsstukken, die terug te vinden zijn op de gemeentesite, blijven we ons op de hoogte stellen van vorderingen in deze verkeersproblematiek.

Kort samengevat betekent dit de volgende maatregelen:

  • Middengeleiders op de T-splitsing Kerkedreef-Diemewei/De Meren;
  • Gecombineerde maatregelen rondom De Trinoom: eenrichtingsverkeer rechtsom met openstelling van de “knip” bij De Slingert, ruimte voor fietsers (fietsroute van De Flier naar De Brink, met aanpassing van brug uiteinde naar De Brink), aanpassingen aan het voorterrein van de school;
  • Twee extra verkeersdrempels in 40e Diemewei;
  • Aanpassing van twee drempels tot één verkeersplateau in 20e De Gamert.

De totale afsluiting van de 11e straat gaat niet door; deze afsluiting geldt alleen voor voertuigen langer dan 6 meter.

Uitvoering werkzaamheden nov 2018 – feb 2019

De realisatie van de maatregelen zijn vanaf 7 november 2018 gestart en lopen door tot begin februari 2019. Door de aanpassingen zal het verkeer in Kerkeveld gefaseerd hinder ondervinden en zijn omleidingsroutes ingesteld. Onderstaand geven wij een niet-chronologisch overzicht van de werkzaamheden, welke in fases zullen plaatsvinden. Kijk voor meer informatie over de uiteindelijke plannen op de speciale gemeentesite. We houden jullie ook op de hoogte via onze  facebookpagina: https://www.facebook.com/LBGKerkeveld/

Fase 1            Fietspad Diemewei 41         08 nov – 20 nov

Fase 2            Diemewei 45                        13 nov – 14 dec

Fase 3            Lingert                                   13 dec – 21 jan

Fase 4            Lingert 60                             11 nov – 28 jan

Fase 5            Diemewei 40                        13 dec – 30 jan

Fase 6            Bypass Kerkedreef              12 nov – 13 nov

Fase 7            Kruising Kerkedreef            19 nov – 14 dec

Fase 8            Drempel Gamert                  30 nov – 14 dec

Fase 9            Drempels Diemewei            05 dec – 14 dec

VERMIJD DE AUTO NAAR SCHOOL: Houdt rekening met verkeershinder en ga van/naar school zoveel mogelijk lopend of met de fiets -> voor inspiratie kijk eens op onderstaande website Lekker Anders Dag!

Lekker Anders Dag
Op dinsdagochtend 27 november om 8:15u is er de feestelijke Kick-off op basisschool De Trinoom – locatie Diemewei. Hieronder informatie vanuit De Trinoom over dit project:

Op ‘Lekker Anders Dag’ is samen naar school gaan éxtra leuk

Ook onze school nodigt vanaf dit najaar iedereen uit om af en toe mee te doen aan ‘Lekker Anders Dag’. Een nieuw initiatief van de samenwerkende basisscholen in de Gemeente Wijchen, dat ons allemaal uitdaagt om soms wat bewuster te kiezen: hoe gaan wij vandaag naar school en hoe maken we die tocht dan nét even anders?
Ook al is het thuis en rond school ’s ochtends vaak een heel gedoe: met je kind naar school gaan – het blijft bijzonder. Zeker als je het samen af en toe extra leuk en spannend maakt, onderweg. Die gezonde afwisseling, maar dan wel op dagen dat het jou als ouder ook prima uitkomt. Want je spreekt gewoon zelf af, samen met je kind(eren), hoe en wanneer de tocht naar school voor jullie net anders wordt… Zeg het maar: wat maakt die dag juist jullie Lekker Anders Dag?
Ga je te voet, zoals altijd, maar mogen ze deze keer op de regenlaarsjes? Of: moet je echt met de auto, maar parkeer je nu iets verder weg? Om dan lekker dat laatste stukje te lopen en onderweg wat leuke speurspelletjes te doen. Zo geef je er al gauw je eigen draai aan. En blijft wegbrengen bijzonder, het hele jaar door. Met net dat beetje extra tijd en aandacht voor elkaar. Dat is niet alleen leuk voor onze kinderen, het is goed nieuws voor iedereen die graag naar onze school komt. Want op Lekker Anders Dag gun je jezelf en de mensen om je heen net dat beetje meer ruimte en minder drukte.
Doos vol inspiratie
Ook op school gaan we daarom in de loop van het jaar af en toe zo’n Lekker Anders Dag organiseren, met iedereen die mee wil doen. Dan maken we er samen letterlijk en figuurlijk een feestje van dat we die dag eens anders naar school komen. En natuurlijk bepaalt iedereen zelf hoe dat eruitziet…
Op maandag 19 november maken de kinderen uit de groepen 1 – 6, hoofdvestiging Diemewei, alvast kennis met het fenomeen Lekker Anders Dag, via een korte presentatie in de klas. Daarna kunnen alle ouders (en leerkrachten!) zich opgeven via www.lekkerandersdag.nl en trappen we het initiatief aan het eind van deze maand op dinsdagochtend 27 november van 08.15 – 08.30 uur met zijn allen af met een feestelijke Kick-off op het schoolplein Diemewei!
Op de website vind je ook volop inspiratie en eerste ideeën. Net als trouwens in de speciale ‘Lekker Anders Dag-doos’, gratis voor iedereen zich aanmeldt. En vol materialen om die tocht naar school op jullie Lekker Anders Dag extra spannend te maken.
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.